dimarts, 17 d’octubre del 2017

Zombiology: Enjoy Yourself Tonight

Gam man da song si (2017)

Sinopsi

Lone i Yeung, dos geeks, veuen com les seves fantasies de còmic es tornen reals i provoquen una apocalipsi zombie a Hong Kong. O això diu la sinopsi del Festival.

Crítica

Aquesta pel·lícula és un desastre de tal magnitud que em fa mandra fins i tot escriure'n una crítica. La cosa comença bé quan, als primers minuts, apareix un ser disfressat de gallina cúbica (al més pur estil Cabecicubos de Super López) posa un ou i, seguidament, converteix a un sense sostre en un zombi. Just en acabar, una llarga seqüència de dibuixos animats t'introdueix el que promet ser una orgia de lluites d'humans amb superpoders contra zombis, cosa que va fer esclatar al públic en aplaudiments. Encara emocionats per aquest començament, comencen a presentar una dotzena de personatges de les formes més originals possibles, entre els que destaquen els dos perdedors protagonistes, una mena de Bill i Ted (1989) a la oriental. Per desgracia, fins aquí arriba la part bona.

A partir d'aquest punt comença l'esclat de la infecció zombi i els personatges van trobant-se un a un sense que importi qui viu i qui mor. Per si això no fos prou greu, cada cop que es troben comencen a parlar sense dir res durant minuts i minuts. Quan ja la majoria de la sala s'estava adormint (era la última d'una marató) va la mare d'una protagonista i es posa a cantar una nana que va acabar amb els que encara aguantàvem d'aquella manera. Per acabar-ho d'arrodonir, tot l'últim acte (si és que és aplicable aquest terme en aquest cas) és un seguit de finals un rere l'altre que només fan desitjar que acabin amb el teu sofriment.

Res més a afegir. Molta producció per una història que mai s'hauria hagut d'intentar portar a la gran pantalla, ni fer-lo durar més dels trenta minuts que requeria la història (i en dura 107).

El millor: els primer 5 minuts

El pitjor: els següent 102 minuts