dijous, 20 d’octubre del 2016

Sitges 2016: Sadako vs. Kayako

Sadako vs. Kayako (2016)

Sinopsi

Després de veure una torbadora cinta de VHS, dues joves creuen ser víctimes d'una fatal maledicció. Per la seva banda, una adolescent s'endinsa a la sinistra casa abandonada que hi ha davant de la seva llar, a la recerca d'uns nens desapareguts.

Crítica

He de reconèixer que sóc un fan absurd de les pel·lícules de Ring(u). Després de veure la indefinida Sadako 3D (2012) vaig tenir clar que acabaria per mirar la horrorosa Sadako 3D 2 (2013) (no ho feu, no val la pena) i, per suposat, quan van anunciar aquesta Sadako vs Kayako era perfectament conscient que faria una hora de cua per veure-la al Retiro. I he de dir que va valer la pena.

Sense cap mena de dubte, la millor manera de definir aquesta pel·lícula és que estem davant de la Freddy vs Jason (2013) del J-Horror. I no estic parlant només d'una comparació de nom o de concepte. Com ja passava al crossover de Elm Street i Viernes 13, aquest Ringu (1998) vs The grudge (2002) és un gran exercici d'auto-consciència que juga amb els seus propis tòpics per fer un producte molt entretingut. Un regal pels fans que abandona el terror refinat amb el que van iniciar-se les dues sagues per caminar amb èxit per la corda fluixa de l'homenatge i la comèdia.

Encara que Sadako vs Kayako no serà una pel·lícula apreciada més enllà dels cercles freaks, només per la quantitat d'aplaudiments que va aconseguir a la sala ja no puc dir que sigui dolenta. Cent per cent recomanable per sessions de cine cutre amb amics.

El millor: la seva auto-consciència és lloable.

El pitjor: esperar una continuació sèria de les respectives sagues