dilluns, 13 d’octubre del 2014

Sitges 2014: Eat

Eat (2013)


Sinopsi

Quan tens vint anys, Novella McClure sembla un bon nom artístic per a una actriu; però quan ja has passat la trentena i portes tres anys sense aconseguir un paper, tot sona més ridícul. A més, la nostra protagonista ha desenvolupat un costum d'allò més preocupant: menjar-se trossos de la seva pròpia carn.

Crítica

Eat és una pel·lícula curiosa on tot el metratge camina a la corda fluixa entre el "que cutre" i el "doncs no està mal". A diferència d'altres films d'argument semblant com Thanatomorphose (2012), la cinta no només ens va narrant la vida de Novella, interpretada per la Meggie Maddock, sinó que també es permet aprofundir el temps just en els secundaris. Destaca especialment l'amiga de Novelle, interpretada per la desconeguda Ali Francis, però sense desmerèixer el doctor interpretat per Jeremy Make o la competidora de Novelle interpretada per Dakota Pike.

El que tira més enrere és la qualitat d'imatge que, juntament a la fotografia colorista i la intimitat del film, fan que un pensi que està mirant una peli porno amb pretensions de l'estil Wasteland (2012). Però per sort les semblances acaben en el nivell estètic i quan comença el gore queda clar que Eat té personalitat pròpia, tanta que malgrat que es podria etiquetar de lenta no és possible deixar de mirar la pantalla. Una petita sorpresa.

El millor: que plantegi una història més interessant del que la premissa inicial fa pensar

El pitjor: entenc que està fet com bonament van poder, però les escenes més gore no em van acabar de convèncer.