dilluns, 13 d’octubre del 2014

Sitges 2014: American Burger

American Burger (2014)


Sinopsi

És ben sabut que quan els nord-americans fan turisme senten la necessitat de trobar referents familiars. Per aquest motiu, el descobriment d'una factoria d'hamburgueses en ple bosc suec suposa una revelació per a un grup d'adolescents americans en viatge d'estudis que no trigaran a adonar-se que ells seran la matèria primera d'aquella menja tan nutritiva.

Crítica

Hi ha poques coses tant desagradables com una comèdia sense gràcia, i això és precisament el que és American Burger. La totalitat dels gags són obvis i tòpics, els diàlegs entre personatges són poc efectius i l'humor slapstick, per bé que és el que fa soportable la cinta, no destaca especialment. És trist, però la peli només va aconseguir arrancar aplaudiments en certs moments, i això que el públic present era cent per cent entregat al gènere.

Tot i això, American Burger té alguns encerts. La cinta és pren tant poc seriosament que els personatges protagonistes tenen noms com "adorable cheerleader", "preppy nerd"o "quaterback", fet que senta molt bé les bases del que està a punt de passar. Pel·lícules com la notable Feast (2005) ja havia fet servir aquest recurs autoreferencial, però sempre és d'agrair que aquest tipus de produccions tinguin molt clar el que són.

Intueixo que no serà la primera vegada que sentirem parlar de American Burger, i molt probablement la veurem en maratons, però això no farà que sigui un bon entreteniment.

El millor: tot i estar mal aprofitat, la idea general del film és correcte.

El pitjor: que és avorrida i molt repetitiva