dimecres, 12 de març del 2014

Sitges 2013: microcrítiques del diumenge 20

Acabo les crítiques amb les pel·lícules de la marató d'animació 3D del diumenge.

Space pirate: Captain Harlock

Sinopsi

El capità Harlock va per l'univers amb la seva nau Arcadia i passa aventures. Què més vols que t'expliqui?

Crítica

En primer lloc vull deixar clar que, si bé m'encanten els dissenys i les històries d'en Leiji Matsumoto, no sóc un fan obsessionat amb Harlock. Per aquest motiu, no em vaig sentir ofès en veure que la pel·lícula re-interpreta com li vol la història original. També val a dir que el propi Matsumoto no ha tingut mai gaires problemes en saltar-se la seva pròpia continuïtat a cada història, així que tampoc em va desentonar.

Amb tot, la pel·lícula no deixa de ser una història d'aventures de pirates amb tocs de ciència ficció pulp. És entretinguda i el 3D està realment ben fet. A nivell d'argument no destaca especialment, però per ser tant "videoclipera" la veritat és que aconsegueix un bon desenvolupament de personatges.

El millor: a nivell visual està molt bé.

El pitjor: argumentalment tampoc és massa res.

009 RE: Cyborg 3D (2012)

Sinopsi

Molts anys enrere, hi havia nou guerrers cyborg que acudien per salvar la humanitat en temps de crisi. Gràcies a la seva lluita, la pau va poder restablir-se a la terra i els cyborg van anar caient lentament en l'oblit. Ara, el món necessitarà la seva ajuda de nou.

Crítica

Deixe-m'ho clar, 009 RE: Cyborg és un nyap inaguantable. L'argument parteix d'una premissa força interessant i d'una mitologia que captiva (basada en una obra anterior, clar), però a mida que es van descobrint coses va perdent fins al punt de convertir-se en un sense sentit i en una ofensa per l'espectador que sent que ha perdut el temps.

Un cop aclarit aquest punt, s'ha de reconèixer que a nivell tècnic la pel·lícula és impressionant. L'animació és una autèntica delícia, el 3D està molt ben fet i les quatre escenes d'acció que té són frenètiques i adrenalíniques. És una llàstima que no s'invertissin aquests recursos en fer alguna cosa interessant.

El millor: l'animació i les escenes d'acció.

El pitjor: els 15 minuts de monòleg sobre el concepte de déu completament gratuïts i sobrers.