dimarts, 11 de març del 2014

Sitges 2013: microcrítiques del dissabte 19 (part I)

Dragon Ball Z: Battle of Gods (2013)

Sinopsi

Situada poc després de l'èxode del planeta Namek, la pel·lícula ens presenta a Bills, el Déu de la Destrucció, que després de sentir parlar de Son Goku es dirigeix ??a la Terra a la recerca de rivals que estiguin a la seva alçada.

Crítica

Qué voleu que us digui? Aquesta pel·lícula és un auto-homenatge que es fa el propi Akira Toriyama. La veritat és que no n'esperava res d'aquesta però, no sé si va ser per l'ambient fan de la sala o per la peli en si, la veritat és que em va sorprendre. Si bé és cert que te alguns moments ridículs, el conjunt em va sembla molt entretingut i, fins i tot, amb alguna filigrana visual digne de menció.

El millor: la nostàlgia i que és més entretinguda del que m'esperava.

El pitjor: en general és instrascendent.

The Congress (2013)

Sinopsi

Necessitada dels diners, Robin Wright signa un contracte segons el qual els estudis faran una còpia d'ella i la podran utilitzar com vulguin. L'actriu tornarà a escena com a convidada per a un congrés, en un món que ha canviat completament

Crítica

Basada en una novel·la de l'escriptor de culta Stanislaw Lem (Solaris, La voz de su amo...), l'obra serà inevitablement definida com "un viatge a les pors més profundes de la col·lectivitat humana" o qualsevol punyeta per l'estil. Tot i això, a mi personalment em va encantar i, per molt gafapasta que soni, és una genial reflexió sobre la individualitat. La principal crítica que li veig és que és massa llarga pel que vol explicar i que, a posteriori, hi ha algunes incoherències que fan que no quedi un producte perfecte. Això, sí, no agradarà a tothom.

El millor: la conclusió de la primera part amb actors reals és senzillament brutal.

El pitjor: un cop superada la sorpresa de la part animada, hi ha forces moments en que sembla que l'argument no avança.