dijous, 24 d’octubre del 2013

Sitges 2013: Anime Mirai 2012

Anime Mirai 2012 (2013)

Sinopsi

Tres curts de tres nous realitzadors d'anime. Cada història és completament independent.

Crítica

Malgrat que ho han venut com una pel·lícula, la veritat és que Anime Mirai no és més que un conjunt de quatre curts passats junts que, a més, són del 2012, no del 2013. L'única cosa que tenen en comú és que la direcció és d'un nou realitzador, però res més. No puc dir molt sobre el contingut d'anime mirai. La majoria dels fragments tenien un aire tirant a infantil i s'ha de reconèixer que la factura era molt bona.

El primer curt, anoemnat Pukapuka Juju, ens parlava de la relació entre una filla i el seu pare que té por al mar. Emotiva i molt ben animada, la veritat és que deixa molt bon regust en acabar.

El segon, anomenat Shiranpuri, mantenia el to infantil però per parlar-nos d'un tema tant seriós com el bulling escolar des d'un punt de vista molt personal. Amb una animació que pretenia emular el dibuix fet a mà, el resultat era força curiós encara que potser una mica massa llarg.

El tercer curt, anomenat Wasurenagumo, era produït per la veterana Production I.G. i va ser la que més va agrada malgrat tenir un estil força convencional. Amb una història més pròxima al públic acostumat al shonen o gèneres semblants, la veritat és que la historia era molt bona i el gir final va deixar a tothom amb un pam de nas.

Finalment, el quart curt anomenat Buta era una mena de faula de samurais i pirates protagonitzada per animals antropomòrfics. Molt ben animada també i amb una historia amb molts tocs clàssics infantilitzats.

El millor: el nivell general és molt alt.

El pitjor: que molt probablement no es trobin el curts per enlloc així que tampoc els podreu veure.